SDS: Osuda nasilja prema članovima Kriznog štaba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2021, 15:03

SDS: Osuda nasilja prema članovima Kriznog štaba

Socijaldemokratska stranka zatražila je hitnu reakciju nadležnih organa i sankcionisanje autora sramnog grafita "Kon = Mengele", koji je danas osvanuo na zgradi u kojoj živi epidemiolog Predrag Kon.

"Grafit ispisan na zgradi u kojoj živi epidemiolog Predrag Kon, klasičan je pogromaški nacistički akt i hulje koje su ga napisale moraju biti uhapšene i osuđene!", izjavio je predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i podvukao da je odupiranje ovakvom brutalnom verbalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nasilju, koje je istovremeno uvek i pretnja fizičkim nasiljem, pitanje civilizacijskog opstanka našeg društva.

"Pored toga, najoštrije osuđujemo protestovanje ispred zgrada u kojima žive epidemiolozi. Ovakve akcije i reči predstavljaju nasilje, koje nikako ne sme biti instrument borbe protiv različitog mišljenja i izraz neslaganja sa odlukama i ponašanjem članova Kriznog štaba. Obaveza svih istinski demokratskih političkih opcija i pojedinaca je da se principijelno bore protiv ovakvih pojava i da stanu u zaštitu svakog pojedinca koji im je izložen", ističe se u saopštenju SDS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.