SDP: ZUKORLIĆ U KAMPANJI ZLOUPOTREBLJAVA DECU

Izvor: Kurir, 26.Jan.2011, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDP: ZUKORLIĆ U KAMPANJI ZLOUPOTREBLJAVA DECU

BEOGRAD - Sandžačka demokratska partija (SDP) osudila je danas nedavne medijske istupe muftije Muamera Zukorlića, ocenivši da on u političkoj kampanji "zloupotrebljava decu".

"Iznenađuje nas bezobzirnost kojom se dnevnopolitički poeni prikupljaju preko leđa osnovaca, što do sada nije viđeno u bošnjačkom korpusu. Za nas su sva deca ista i niko nema pravo da ih deli i iskorišćava u političke svrhe", navedeno je u saopštenju SDP-a.

Glavni muftija Islamske zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Srbiji Muamer Zukorlić ocenio je nedavno da muslimani ne bi trebalo da dozvole svojoj deci prisustvo proslavama Dana Svetog Save kao školske slave. SDP je naveo da, kao i pre deset godina, smatra da bošnjačka deca "ne trebaju učestvovati u proslavi školske slave Sveti Sava", ali da onima koji to žele ne treba zabranjivati odlazak na proslavu.

"Na to (proslavu) se (deca) ne mogu primoravati i to je pitanje poštovanja verskih i nacionalnih prava koje niko ne dovodi u pitanje. S druge strane, ne može se osporavati pravo onima koji žele da učestvuju u programu da to i učine", navodi se u saopštenju.

SDP je naveo da bi svu decu u Sandžaku, bez obzira na veroispovest, trebalo vaspitavati u duhu tolerancije i poštovanja međusobnih različitosti, "da bi sutra mogla zajedno da prave bolju budućnost".

Ta partija smatra da bi nacionalnim pitanjima u prosveti trebalo da se bavi nacionalni savet, ukazujući da je muftija Zukorlić "privatizovao" tu instituciju. "Muftija Zukorlić svoj privatni nacionalni savet koristi da Bošnjacima koji ne podržavaju njegovu destruktivnu politiku negira bošnjaštvo i etiketira ih kao izdajnike, plaćenike i podanike", navodi se u saopštenju.

SDP je ocenio da "zapaljivi i provokativni nastupi samo izazivaju reakciju i prizivaju one koji im dobro ne misle da se bave Sandžakom" i da je, u tom smislu, "muftija našao sagovornike kakve je tražio".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SDP: Zukorlić zloupotrebljava decu u političkoj kampanji

Izvor: Blic, 27.Jan.2011, 00:40

BEOGRAD - Sandžačka demokratska partija /SDP/ Rasima Ljajića optužila je sandžačkog muftiju Muamera Zukorlića, koji je pozvao muslimane da bojkotuju školsku slavu Svetog Savu, da u političkoj kampanji zloupotrebljava decu. .."Iznenađuje nas bezobzirnost kojom se dnevnopolitički poeni prikupljaju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.