SARADNJA: Beograd kao centar digitalizacije balkana!

Izvor: Kurir, 16.Apr.2014, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SARADNJA: Beograd kao centar digitalizacije balkana!

Prvi čovek američke firme KKR, u čijem vlasništvu se nalazi „SBB grupa“, izjavio da je ta kompanija zainteresovana da investira u glavni grad naše zemlje

BEOGRAD - Početak dobre saradnje.

Prvi čovek američke kompanije „Kolberg Kravis Roberts“ (KKR) Dejvid Petreus sastao se juče s prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu. Petreus je nakon sastanka izjavio da je ta kompanija zainteresovana da Beograd pretvori u centar >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za digitalizaciju u regionu, kao i da su uslovi za investicije u Srbiju povoljni i da ima prostora za njihovo dalje poboljšanje.

Partner Srbiji

- Kompanija KKR zainteresovana je da uveća svoje investicije i da shodno tome Beograd pretvori u centar za digitalizaciju u regionu. Ova kompanija želi da bude partner Srbiji i pomogne u unapređenju priliva investicija i doprinese ekonomskom razvoju zemlje - rekao je Petreus.

Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija otvorena za nove investicije i dodao da će se stvoriti još povoljnija investiciona klima.

- KKR je dobrodošao u Srbiju, a njihovo prisustvo ovde predstavljaće dobar primer za ostale investitore - kazao je Vučić.

Ovom važnom sastanku prisustvovao je i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Majkl Kirbi.

Ulaganje od milijardu evra

Podsetimo, kompanija KKR je polovinom oktobra 2013. preuzela „SBB/Telemah grupu“ od kompanije „Mid Jurop partners“ (Europa Partners) za oko milijardu evra. To je prva direktna investicija kompanije KKR u jugoistočnoj Evropi. Dejvid Petreus je inače bivši direktor CIA.

ČINJENICE

Investirano u 160 preduzeća

- Kompanija KKR osnovana je 1976. godine

- Od osnivanja je realizovala preko 400 milijardi dolara privatnog kapitala

- KKR je investirao u više od 160 preduzeća

- Na kraju 2008. KKR je prikupio sredstva za oko 14 investicionih fondova u SAD, Evropi i Aziji s ukupnim kapitalom oko 58 milijardi američkih dolara

- Tokom jula prošle godine ova firma je podigla Azijski fond, vredan šest milijardi dolara, čiji je cilj razvoj tržišta u mestima u kojima je usporen privredni rast

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.