SAJAM NUMIZMATIKE U NIŠU: Kanadska markica vredna 100.000 evra

Izvor: Kurir, 03.Maj.2014, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAJAM NUMIZMATIKE U NIŠU: Kanadska markica vredna 100.000 evra

Osim markica, velika je ponuda srebrnog novca, nakita, znački, oružja, ordenja, pisama, dokumenata, delova narodnih nošnji.Tu su i poslovna, državna i ljubavna pisma koja se prodaju za evro

NIŠ - Jedan od najvrednijih eksponata Niškog sajma numizmatike, koji je otvoren danas, jeste Kanadska poštanska markica, koja na tržištu vredi i do 100.000 evra, a na sajmu može da se kupi za 45.000.

Cenu, kažu kolekcionari, diktira zakon ponude i potražnje.Preko 30 kolekcionara >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz celog regiona okupilo se danas u Nišu da pokažu, razmene, ali i, ako je moguće, prodaju svoje dragocenosti.

"Ovo je prvi put da društvo numizmatičara 'Car Konstantin Veliki' u Nišu organizuje sajam numizmatike i kolekcionarstva na popularnom niškom sajmištu. Intersovanje je, međutim, bilo iznenađujuće. Vrednost ovih eksponata je teško proceniti. Imamo i više i manje vrednih stvari, ali to je više stvar strasti kolekcionara. Ovo jeste sajam prodajnog tipa, ali naajviše privlači kolekcionare i zaljubljenike u strarine", reako je za Slobodan Sekulić iz Numizmatičkog društva "Car Konstantin Veliki".

Na sajmu u Nišu, osim poštanskih markica, velika je ponuda srebrnog novca, nakita, znački, oružja, ordenja, pisama, dokumenata, delova narodnih nošnji.Tu su i poslovna, državna i ljubavna pisma.

Ljubavne tajne zaljubljenog para, ako zanemarite pitanje pristojnosti, možete saznati za samo jedan evro, koliko košta jedno ljubavno pismo. Bečka lampa popularna "Seljančica" iz 19 veka ovde je ponuđena za 50 evra.Orden rada srebrnog venca iz doba Josipa Broza može se kupiti za 10, a udarnička značka sa izgradnje autioputa "Bratstvo i jedinstvo" za 50 evra.

Ordenom Svetog Save trećeg reda možete se zakititi za 400 evra.Sajam numizmatike je 16. manifestacija na Niškom sajmištu, od novembra prošle godine kada je ovom prostoru dodeljena sajamska namena."JKP 'Trnica' je na ovaj način dala doprinos razvoju kulture u Nišu, stavljajući svoj prostor na raspolaganje gradu i građanima Niša na opšte dobro", rekao je Radovan Milojević, direktor Tržnice, koji je danas otvorio Sajam numizmatike.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Sajam numizmatike i kolekcionarstva

Izvor: NTV.rs, 03.Maj.2014

Na niškom sajmištu održan je Sajam numizmatike i kolekcionarstva na kojem je svoje kolekcije predstavilo oko 30 izlagača iz cele Srbije. Pod geslom “Što starije, to vrednije“, cene eksponata kretale su se od nekoliko desetina dinara do čak nekoliko desetina hiljada evra.. Jedna kanadska poštanska...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.