SADA JE SVE JASNO! Stručnjaci otkrili SLABU TAČKU korona virusa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020, 17:53

SADA JE SVE JASNO! Stručnjaci otkrili SLABU TAČKU korona virusa!

Naučnici sa Univerziteta u Kanzasu otkrili su "slabu tačku" virusa korona SARS-CoV-2.

Stručnjaci su testirali terapeutsko sredstvo protiv virusa korona i otkrili su da je 3CLpro (C30 endopeptidaza) osnovni enzim u razvoju virusa SARS-CoV-2.

Koronavirusne 3CL proteaze su jake terapeutske mete, jer igraju vitalnu ulogu u replikaciji virusa korona.

Prilikom korišćenja pronađenih inhibitora ove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proteaze kod laboratorijskih miševa, ispostavilo se da ovaj preparat zaustavlja replikaciju virusa.

Kako navode naučnici, takav uticaj na "slabu tačku" virusa omogućava da se blokira reprodukcija ne samo MERS, već i virusa korona MERS-CoV i SARS-CoV-2.

Kao sledeći korak, stručnjaci ističu potrebu da se  efikasnost leka proveri na ljudima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pronađena slaba tačka koronavirusa

Izvor: B92, 07.Avg.2020, 11:21

Naučnici sa Univerziteta u Kanzasu otkrili su "slabu tačku" koronavirusa SARS-CoV-2...Portal "Sajens dejli" prenosi da su stručnjaci testirali terapeutsko sredstvo protiv koronavirusa i otkrili su da je 3CLpro (C30 endopeptidaza) osnovni enzim u razvoju virusa SARS-CoV-2...Koronavirusne 3CL proteaze...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.