SAD su saučesnik u izazivanju katastrofe u Gazi

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 23:46

"SAD su saučesnik u izazivanju katastrofe u Gazi"

Američki senator iz američke države Vermont Berni Sanders izjavio je danas da su SAD saučesnik u izazivanju humanitarne katastrofe u Pojasu Gaze.

Kako je naveo, SAD su saučesnik kroz finansijsku podršku Izraelu.

"Neka sam proklet ako dam još jedan novčić vladi (izraelskog premijera Benjamina) Netanijahua da bi nastavila rat protiv palestinskog naroda", napisao je Sanders na platformi X.

Sanders, nezavisni kongresmen blizak demokratama, iznudio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u januaru glasanje o rezoluciji kojom bi se nametnuli uslovi za pomoć Izraelu, objavila je Al-Džazira.

Senatori su velikom većinom glasali protiv toga predloga. Predlogom se zahtevalo da se bezbednosna pomoć Izraelu zamrzne, osim ukoliko Stejt department u roku od 30 dana ne sačini izveštaj o tome da li je Izrael prekršio ljudska prava tokom vojnih operacija u Pojasu Gaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sanders: SAD su saučesnik u izazivanju katastrofe u Gazi finansijskom podrškom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2024, 08:05

Američki senator iz države Vermont, Berni Sanders, izjavio je da su SAD "saučesnik u izazivanju humanitarne katastrofe u Pojasu Gaze kroz finansijsku podršku Izraelu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.