Izvor: B92, 06.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pomažu Tužilaštvu za ratne zločine

Beograd -- Tužilac za ratne zločine, Vladimir Vukčević primio je Matea Valasa oficira za vezu američkog FBI-ja.

Portparol tužilaštva Bruno Vekarić rekao je za B92 da je Valas posebno interesovanje pokazao za slučaj američkih državljana Argona, Mehmeta i Ismeta Bitićija, čija su tela pronađena pre tri godine u masovnim grobnicama u Petrovom Selu kod Kladova.

"Gospodin Valas izrazio je spremnost da podrži rad Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tehničkom, logističkom i stručnom smislu i izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom ovog organa. To je rezultat jedne dobre saradnje između Tužilaštva i Vlade SAD. Naravno da je posebno interesovanje američke strane izraženo za slučaj braće Bitići, povodom koga se vodi parlamentarna istraga u SAD i na kome Tužilaštvo za ratne zločine intenzivno radi", kazao je Vekarić.

Od kako je Specijalno tužilaštvo za ratne zločine preuzelo predmet Petrovo Selo od Okružnog tužilaštva u Negotinu, nema zvaničnih rezultata istrage o ubistvu braće Bitiči. Svedoci koji su svoje iskaze dali pred istražnim sudijom u Kladovu, ponovo su ispitani. Fatos Bitići je u nedavnom razgovoru za emisiju Katarza naveo visoke funkcionere policije kao nalogodavce ovog zločina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.