SAD osudile

Izvor: B92, 09.Feb.2021, 23:54

SAD osudile

SAD su osudile upotrebu sile protiv demonstranata koji protestuju zbog vojnog puča u Mjanmaru, i ponovile poziv vlastima u toj zemlji da poštuju slobodu govora.

"Oštro osuđujemo nasilje protiv demonstranata. Svi u Mjamnaru imaju prava na mirno okupljanje", rekao je novinarima portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs.

Policija je i juče i danas vodenim topovima, gujenim mecima i suzavcem rasterala hiljade demonstranata koji se protive vojnom puču i traže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oslobađanje premijerke Aung San Su Ći i drugih koje je vojska svrgnula i pritvorila.

Vojska Mjanmara 1. februara je izvela puč i uhapsila liderku civilne vlade Aung San Su Ći koju drže na nekoj tajnoj lokaciji.

I UN su danas osudile "nesrazmernu" upotrebu sile nad demonstranatima okupljenim protiv puča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.