SAD izolovanije nego ikad po pitanju sankcija Iranu

Izvor: B92, 14.Jul.2018, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD izolovanije nego ikad po pitanju sankcija Iranu"

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je da su SAD izolovanije nego ikada po pitanju sankcija prema Iranu, čak i među svojim saveznicima.

"Danas smo u takvim okolnostima da su SAD izolovanije nego ikad pre kada je reč o sankcijama protiv Irana. Ilegalne aktivnosti Amerike su je izolovale čak i među njenim vlastitim saveznicima kao što smo to upravo videli", rekao je Rohani, govoreći o protestima održanim u Britaniji protiv posete američkog predsednika Donalda Trampa, navodi Rojters.

Rohanijev govor prenosila je državna televizija Irana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rohani: Iran odlučan da osujeti američke zavere protiv zemlje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jul.2018

Teheran je odlučan da "osujeti američke zavere" protiv Irana i svojim ekonomskim predstavnicima će dati dovoljno deviza za uvoz i izvoz, izjavio je danas predsednik Irana Hasan Rohani.   Posle ekonomskih sankcija Iranu i američkog izlaska iz nuklearnog sporazuma, "jedini put Irana je put upornosti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.