SAD ipak nemoćne: Iranski tanker se bliži Siriji

Izvor: B92, 07.Sep.2019, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ipak nemoćne: Iranski tanker se bliži Siriji

Iranski tanker Adrijan Darja 1 nalazi se u blizini sirijske luke Tartus, uprkos naporima Sjedinjenim Američkim Državama da ga zaplene.

Položaj tankera pokazuju satelitske slike kompanije Maksar tehnolodžis.

Iranski zvaničnici ne priznaju da tanker plovi za Siriju, podseća AP.

Agencija navodi da je tanker, ranije poznat kao Grejs 1, u ponedeljak isključio svoj sistem za automatsku identifikaciju.

Nove fotografije podudaraju se sa crno-belom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slikom koju je ranije na Tviteru postavio američki savetnik za bezbednost Džon Bolton, uz komentar da greši svako ko kaže da Adrijan Darja ne ide za Siriju.

Tanker se našao u središtu sukoba između Irana i Zapada, nakon što je u julu zaplenjen u Gibraltaru pod sumnjom da prevozi naftu za Siriju, kršeći međunarodne sankcije.

Kasnije je pušten nakon obećanja iranskih zvaničnika da tanker neće ići u Siriju, ali SAD i dalje pokušavaju da ga zaplene.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Satelitski snimak pokazuje da iranski tanker plovi za Siriju

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Sep.2019

DUBAI - Iranski tanker Adrijan Darja 1 nalazi se u blizini sirijske luke Tartus, uprkos naporima Sjedinjenih Američkih Država da ga zaplijene, pokazuju satelitske slike kompanije Maksar tehnolodžis.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.