SAD i Rusija potvrdile: napredak u razgovorima

Izvor: B92, 30.Sep.2021, 20:55

SAD i Rusija potvrdile: napredak u razgovorima

Ženeva -- SAD i Rusija vodile su "intenzivne i sadržajne" razgovore, na drugom sastanku u okviru Dijaloga o strateškoj stabilnosti, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Dve strane, tokom razgovora čiji je cilj ublažavanje tenzija između najvećih svetskih sila u oblasti nuklearnog oružja, dogovorile su se o formiranju dve radne grupe, koje će se sastati uoči trećeg plenarnog sastanka između dve zemlje čiji termin održavanja nije naveden, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Rusija i SAD postigle su mali napredak u razgovorima o sajber bezbednosti", izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

On je rekao da su Rusija i SAD postigle određeni napredak u brojnim organizacionim aspektima na današnjim konsultacijama o strateškoj stabilnosti u Ženevi.

Sveobuhvatni bilateralni strateški dijalog dogovorili su predsednici Rusije i SAD u Ženevi na sastanku 16. juna, kako bi postavili osnove za buduće mere u kontroli naoružanja i smanjenju rizika, podseća Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Intenzivni i sadržajni" Rusije i SAD o kontroli oružja

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2021

VAŠINGTON - SAD i Rusija održale su "intenzivne i sadržajne" pregovore tokom drugog sastanka u okviru Dijaloga o strateškoj stabilnosti, navodi se u zajedničkom saopštenju, čiji je cilj ublažavanje tenzija između najvećih svjetskih sila u oblasti nuklearnog oružja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Jerevan želi nastavak razgovora sa Bakuom: "Da se pronađe konačno rešenje za Nagorno-Karabah"

Izvor: Blic, 01.Okt.2021, 17:10

Jerevan želi da nastavi razgovore sa Bakuom kako bi se pronašlo konačno rešenje za pitanje Nagorno-Karabaha u okviru Minske grupe OEBS-a, naveo je ministar spoljnih poslova Jermenije Ararat Mirzojan u zajedničkom saopštenju za medije sa češkim ministrom spoljnih poslova Jakubom Kulhanekom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.