SAD dobile još jednu državu?

Izvor: B92, 20.Feb.2017, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD dobile još jednu državu?

Zastava SAD koja je stajala iza američkog potpredsednika Majkla Pensa u Briselu imala je 51, umesto 50 zvezdica, po jednu za svaku saveznu državu, prenosi AP.

Briselska verzija američke zastave imala je tri reda sa devet i tri reda sa osam zvezdica, dok američke zastave uglavnom imaju devet naizmeničnih redova sa pet ili šest zvezdica.

Zastava Evropske unije ima 12 zvezdica u krugu na plavoj pozadini i ona je bila odgovarajuća, kao i pruge na američkoj zastavi, kojih je bilo 13.

Savet EU nije odgovorio na pitanje kako je došlo do greške na zastavi SAD.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD dobile još jednu državu

Izvor: Radio 021, 21.Feb.2017, 00:15

Zastava SAD koja je stajala iza američkog potpredsednika Majkla Pensa u Briselu, imala je 51, umesto 50 zvezdica, po jednu za svaku saveznu državu, prenosi AP...Briselska verzija američke zastave imala je tri reda sa devet i tri reda sa osam zvezdica, dok američke zastave uglavnom imaju devet naizmeničnih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.