SAD bi mogle da naoružaju Ukrajinu

Izvor: B92, 02.Feb.2015, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD bi mogle da naoružaju Ukrajinu

Suočena sa ofanzivom proruskih snaga u Ukrajini, SAD bi mogle da razmotri pitanje isporuke "oružja za odbranu" i opreme ukrajinskim snagama, piše Njujork tajms.

Rojters prenosi navode američkih zvaničnika da su državni sekretar Džon Keri i načelnik združenog generalštaba Martin Dempsi "otvoreni za razgovore o toj ideji" i da glavnokomandujući snaga NATO u Evropi Filip Bridlav "sada podržava pružanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takve oružane pomoći".

Jedan zvaničnik je rekao da je i američka savetnica za nacionalnu bezbednost Susan Rajs spremna da razmotri svoje prethodno protivljenje pružanju takve pomoći.

Keri će u četvrtak posetiti Kijev i razgovarati sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom i drugim zvaničnicima, navodi Rojters.

Portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost Bernadet Mihen rekla je da "fokus ostaje na traženju rešenja diplomatskim sredstvima", ali da se "uvek razvijaju druge opcije koje mogu pomoći da se stvori prostor za pregovaračko rešenje krize".
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD razmatra isporuku oružja Ukrajini?

Izvor: RTS, 02.Feb.2015

Suočena sa ofanzivom proruskih snaga u Ukrajini, administracija američkog predsednika Baraka Obame mogla bi da razmotri pitanje isporuke "oružja za odbranu" i opreme ukrajinskim snagama, piše "Njujork tajms". . Američki...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.