SAD: Usvojen zakon tužite Saudijce za 9/11

Izvor: B92, 09.Sep.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Usvojen zakon "tužite Saudijce za 9/11"

Vašington -- Kongres SAD usvojio je zakon koji omogućava preživelima i porodicama poginulih u terorističkim napadima 2001. godine da traže odštetu od Saudijske Arabije.

Usvajanje zakona u Kongesu u suprotnosti je sa politikom američkog predsednika Baraka Obame, uoči 15. godišnjice napada.

Obama bi mogao da uloži veto na zakon zbog, kako se navodi, mogućeg izlaganja američkih državljana pravnim rizicima u inostranstvu, najavljuje Bela kuća.

Administracija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američkog predsednika upozorava da bi, ako se državljanima SAD omogući da tuže Saudijsku Arabiju, ta zemlja mogla odgovoriti kontratužbom.

Senat je u maju usvojio sporni zakon, uprkos snažnom protivljenju Saudijske Arabije.

Američka agencija AP navodi da su 15 od 19 otmičara aviona bili saudijski državljani, ali vlasti u Rijadu negiraju da je njihova zemlje umešana u napade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.