SAD: Testiran predsednički bežični sistem za uzbunjivanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2018, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Testiran predsednički bežični sistem za uzbunjivanje

Američka vlada prvi put je isprobala predsednički bežični sistem za uzbunjivanje. Vlasnici mobilnih telefona su, naime, porukom informisani da je reč o testu nacionalnog sistema za uzbunjivanje i da nije potrebno preduzeti nikakvu akciju.

Iz Federalne agencije za vanredne situacije (FEMA) prethodno je saopšteno da je poruka slična redovnim mesečnim testovima na radiju i televiziji, s tim što će se prvi put koristiti reč nacionalni.

Cilj sistema je da se upozori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na pretnje kao što su raketni napadi, terorizam i prirodne katastrofe.

Mnogi Amerikanci su na društvenim medijima izrazili nezadovoljstvo zbog testa, zato što ne postoji opcija da se odbije primanje poruka, prenosi Glas Amerike.

Pojedini su test nazvali "Trampovom uzbunom", ali, kako je saopšteno, američki predsednik nije lično uključen u probu, kojom rukovodi Agencija za vanredne situacije (FEMA). FEMA će takođe kontrolisati sistem ukoliko Tramp naloži slanje stvarnog poziva na uzbunu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.