SAD: Slučaj paljenja ambasade opterećuje naše odnose

Izvor: N1 televizija, 06.Dec.2016, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Slučaj paljenja ambasade opterećuje naše odnose

Ambasada SAD, povodom ukidanja prvostepene presude optuženim za paljenje njihove ambasade u Beogradu, kaže da poštuju vladavinu prava, ali taj slučaj "opterećuje bilateralne odnose".

Ambasada SAD je juče saznala da je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu za sedam optuženih lica za paljenje njihove ambasade 2008. godine.

"Mi poštujemo vladavinu prava u Srbiji, ali ovaj slučaj još uvek nije okončan od 2008. godine i opterećuje naše >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bilateralne odnose. Ponavljamo poziv za sveobuhvatno ispitivanje činjenica i očekujemo da će pravda biti zadovoljena u najkraćem mogućem roku" navodi se u odgovoru N1 televiziji.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu kojom su optuženi za paljenje američke ambasade 2008. godine osuđeni na uslovne kazne zatvora i vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje. Sud je potvrdio presudu protiv jednog osuđenog i dvojice oslobođenih.

Kako je za N1 potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, u toku je istraga o osumnjičenim oficirima policije za propuste prilikom obezbeđivanja mitinga "Kosovo je Srbija", 21. februara 2008. godine kada je u Beogradu zapaljena ambasada SAD.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.