SAD: Porast broja samoubistava

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2013, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Porast broja samoubistava

Stopa samoubistava među srednjovečnim Amerikancima u velikom je porastu poslednjih godina, čemu je u velikoj meri doprinela i ekonomska kriza.

Ubi ih kriza: Najveći rast broja samoubica zabeležen je kod belaca u SAD  

Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, stopa samoubistava u toj kategoriji ljudi porasla je za 28 odsto od 1999. do 2010. godine. U grupu srednjovečnih spadaju osobe od 35 do 64 godine starosti.

Posmatrano po rasnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << strukturi stanovništva, najveći rast zabeležen je među belcima gde je broj samoubistava porastao za čak 40 odsto.  Posmatrano po starosti stanovništva stopa samoubistava nije se promenila. Nema ni većih promena kada su u pitanju crnci i hispanoamerikanci.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.