SAD: Nastavljamo da podržavamo Crnu Goru

Izvor: B92, 18.Maj.2022, 19:06

SAD: Nastavljamo da podržavamo Crnu Goru

Podgorica -- Sjedinjene Američke Države nastaviće da podržavaju Crnu Goru na putu reformi, poručila je ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Ona je danas, u razgovoru sa ministrom pravde Markom Kovačem, navela da je posebno važna međusobna saradnja u edukaciji nosilaca pravosudnih funkcija.

Iz Ministarstva pravde su saopštili da je posvećenost nastavku ključnih reformi na putu ka daljem dostizanju demokratskih vrednosti u oblasti vladavine prava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila ključna tema sastanka.

"Uz obostranu želju da medjusobna saradnja i razmena iskustava doprinesu daljem napretku Crne Gore na putu osnaživanja crnogorskih pravosudnih organa", navodi se u saoštenju.

Ističe se da je Rajnke poručila da SAD ostaje snažno privržena da podrži taj resor na putu ka ostvarenju daljeg napretka u oblasti vladavine prava i reformi pravosudnog sistema Crne Gore.

Kovač je kazao da je uveren da će međusobna saradnja i razmena iskustava u narednom periodu biti još intenzivnija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.