SAD: Bosanka ucenjivala biznismena

Izvor: B92, 12.Sep.2013, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Bosanka ucenjivala biznismena

Sarajevo -- Bosanka Mirela Sarić Dzioba uhapšena je u SAD pod sumnjom da je od jednog američkog biznismena pokušala da iznudi 250.000 dolara.

Ova Bosanka koja živi u američkoj državi Mičigen slala je 61-godišnjem muškarcu poruke i fotografije eksplicitnog sadržaja, a nakon toga ga je ucenjivala, javljaju američki mediji, a prenosi "Dnevni avaz".

Mirela je bivši model, a sada agent za nekretnine, a svoju žrtvu je, prema rečima agenta FBI-ja Marka Silskija, upoznala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krajem jula. Pozvala ga je na piće, nakon toga se raspitivala o njegovom bogatstvu, a potom tražila 1.400 dolara da plati kompjuter i kurs o nekretninama. Posle drugog izlaska Mirela je počela da mu šalje svoje golišave fotografije, a i poruke kojima nagoveštava da će zvati njegovu ženu.

Pošto je odlučio da joj da 1.400 dolara, Mirela je zatražila mnogo veću sumu, 250.000 dolara, i poručila: "Sve što treba je da platiš i niko neće saznati nikad".

Muškarac je posle toga pozvao FBI, napravljena je sačekuša u kojoj je Mireli dao označene novčanice, nakon čega je uhapšena. Pojavila se pred sudom u Detroitu i određena joj je kaucija od 10.000 dolara, a preti joj kazna od pet godina zatvora, preneo je "Dnevni avaz".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.