S. Koreja: Poginulo pet funkcionera

Izvor: B92, 16.Feb.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S. Koreja: Poginulo pet funkcionera

Pjongjang -- Ministar trgovine Severne Koreje i četiri visoka funkcionera poginuli su kad se srušio helikopter kojim su nosili vladine poklone na jedno zabačeno ostrvo.

Ministar Kim Pong Chol i funkcioneri su nosili poklone povodom obeležavanja 70-godišnjice rođenja, nedavno preminulog, severnokorejskog vođe Kim Džong-ila. Svečano uručenje poklona trebalo je da prenosi državna televizija.

Helikopter se srušio 14. februara na malom ostrvu Sun do, nedaleko od granice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Kinom.

Nesreća se dogodila kada je helikopter elisom zakačio jednu stenu i srušio prilikom prizemljenja. Posada i jedna televizijska ekipa su uspeli da izađu iz helikoptera koji je nakon toga eksplodirao. Pri tom su poginuli ministar, šef trgovinske agencije za provinciju Pjungan-Pukdo i još trojica funkcionera.

Njihova sahrana je odložena zbog današnje velike vojne parade u prestonici Pjongjangu, kao i ostalih masovnih okupljanja povodom obeležavanja 70-godišnjice rođenja Kim Džong-ila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.