S. Arabija: Devojčica rođena trudna

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2011, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S. Arabija: Devojčica rođena trudna

Uplašena majka dovela je svoju jednomesečnu ćerku na pregled u bolnicu u Rijadu u Saudijskoj Arabiji. Ubrzo nakon porođaja devojčica je stalno povraćala, imala problema sa stolicom, a stomak joj je natekao. Rezultati lekarskih testova su pokazali da se u stomaku devojčice nalazi fetus.

- Odmah po dolasku u bolnicu primetili smo kako je bebin stomak neobično veliki. Testovi su pokazali kako je u njoj mrtvi fetus. Odmah smo je pripremili za operaciju. Nakon tri sata iz njene >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << smo trbušne šupljine odstranili fetus veličine 12 santimetara, koji je težio 460 grama - rekao je za "Emirates247" doktor Saleh al Nassar.

Ovo nije prvi ovakav slučaj. Naime, pre tri godine takođe je zabeležen isti slučaj u Saudijskoj Arabiji. Doktori su na ultrazvučnom pregledu otkrili kako je jednogodišnja devojčica trudna. Bebu su roditelji dovezli u bolnicu zbog abnormalno naglog rasta trbuha.

Stručnjaci su ovaj neobični slučaj objasnili medicinskom pojavom - fetus in fetu. Majka je začela blizance, ali se jedan fetus omotao oko drugog. Devojčica se tako rodila sa fetusom svoje bliznakinje u utrobi, koji je nastavio da raste.

Lekari kažu da onaj onaj zarobljeni može godinama da živi i rasti u trbuhu kao "parazit", sve dok ne izraste toliko da počne da šteti svom domaćinu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.