Ružičasti dijamant prodat za 17 miliona dolara

Izvor: Glas javnosti, 30.Maj.2012, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružičasti dijamant prodat za 17 miliona dolara

HONGKONG - Redak ružičasti dijamant, poznat kao "Martian Pink", prodat je za 17,4 miliona dolara na aukciji u Kristiju, u Hongkongu, što je više nego dvostruko od prvobitne cene.

Reč je o najvećem roze dijamantu koji se ikada pojavio na jednoj aukciji, a poslednji put je licitiran 1976. godine kada je izazvao pravu senzaciju.

Dijamant, težine 12 karata, prodat je nakon desetominutnog nadmetanja anonimnom kupcu, koji je licitirao putem telefona.

Dijamant "Martian Pink", (Marsovsko roze) nazvan je 1976. u čast lansiranja NASA letilice "Viking" u okviru misije istraživanja Marsa.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dijamant od 17 miliona dolara

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2012

Redak ružičasti dijamant, poznat kao 'Martian Pink', prodat je za 17,4 miliona dolara na aukciji u Kristiju, u Hong Kongu, što je više nego dvostruko od prvobitne cene.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ružičasti dijamant prodat za 17 miliona dolara

Izvor: Capital.ba, 31.Maj.2012, 08:52

HONG KONG, Rijedak ružičasti dijamant, poznat kao 'Martian Pink', prodat je za 17,4 miliona dolara na aukciji u Kristiju, u Hong Kongu, što je više nego dvostruko od prvobitne cijene. ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.