Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić sa komunalnim policajcima koji su savladali ubicu u Rakovici

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić danas je odao priznanje predstavnicima Komunalne policije koji su savladali muškarca koji je u Centru za socijalni rad u beogradskoj opštini Rakovica prethodno ubio dete i ženu.

On je, ukazujući na hrabar potez pripadnika Komunalne policije Igora Milosavljevića i Miloša Nikolića istakao da je za rad Komunalne policije značajna obučenost i hrabrost ljudi iako se ta policija suštinski ne bavi suzbijanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << krivičnih dela.

"Evidentno je vaše prisusto i delovanje u svakoj situaciji, što svakako pokazuju ispravnost odluke o formiranju Komunalne policije", dodao je Ružić, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

On je najavio dodatnu podršku radu Komunalne policije, kroz izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi.

Prema njegovim rečima, tim izmenama je predviđeno da se komunalna policija ne vezuje isključivo za gradove jer se daje i mogućnost neke šire organizacije na regionalnom nivou između više jedinica lokalne samouprave.

"Treba imati u vidu da je u 2016. bilo samo 56 žalbi građana na rad pripadnika Komunalne policije u Beogradu, što je nivo statističke greške u odnosu na broj predmeta koji su obrađivani a kojih je u 2016. bilo preko 200.000", rekao je on.

Dodao je da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova sprovodi stručne obuke za Komunalne policajce.

Načelnik Komunalne policije grada Beograda Nikola Ristić izjavio je pre dva danas da su pripadnici komunalne policije ispred zgrade Opštine Rakovica sprečili veću tragediju, kada je mlađi muškarac ubio ženu i dete, i ozledio još tri osobe.

On je precizirao da je oko 15.30 patrola komunalne policije kod zgrade Opštine uočila mlađeg muškarca koji napada građane oštrim predmetom, za koji se kasnije ispostavilo da je nož, preneo je tada Beoinfo.

Patrola je, kako je naveo, fizičkom silom i sredstvom za vezivanje lišila slobode tu osobu, za koju se ispostavilo da je ranije u Centru za socijalni rad opštine Rakovica napao ženu i dete, kao i još tri osobe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Grad će se odužiti hrabrim komunalnim policajcima

Izvor: Mondo, 14.Jul.2017

Komunalne policajce koji su intervenisali ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, kada su ubijeni žena i dete, i sprečili veću tragediju, primili su danas gradonačelnik Beograda i ministar državne uprave i lokalne samouprave...Foto: Tanjug, Dimitrije Goll..Gradonačelnik Siniša Mali je rekao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.