Ružić: Nemam ništa protiv da premijer bude žena

Izvor: Press, 06.Jun.2017, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Nemam ništa protiv da premijer bude žena

Potpredsednik SPS Branko Ružić izjavio je da nema ništa protiv da na funkciju premijera dođe žena i izrazio spremnost da pomogne u novoj vladi.
Foto:b92.net
"Načelno nikada nisam protiv toga da stručni, kvalitetni kadrovi i kadrovi sa vizijom koji pripadaju nežnijem polu ponesu odgovornost za najvažnije funkcije u državi", rekao je Ružić, komentarišući spekulacije da Ana Brnabić ima najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << šansi da preuzme kormilo u Vladi.
Ružić je, u intervjuu za "Blic", istakao da u konkretnom slučaju još više "ima sluha za takav jedan epilog kada znamo da je pravo na različitost u srpskom društvu još uvek u nekim strukturama tabu tema". 

Na pitanje da li misli da bi SPS trebalo da dobije premijersko mesto, Ružić je odgovorio će to zavisiti od sveobuhvatnih konsultacija političkih lidera, pre svega predsednika dve najjače stranke SNS i SPS. 

Po njegovim rečima, socijalisti ne sagledavaju bavljenje politikom kroz vizuru političke trgovine. 

"Naravno da stranka poseduje ogroman kadrovski potencijal za sva mesta na svim nivoima vlasti, ali nam je želja da zarad državotvorne orijentacije damo svoj potpuni kadrovski doprinos na mestima na kojima ćemo postići najbolje rezultate za građane", kazao je Ružić. 

On je naveo da je argument da bi SNS trebalo da pripadne mesto premijera poltički legitiman sa aspekta snage, specifične težeine i doprinosa SNS reformama. 

"Na drugoj strani, širi obuhvat, sagledavanje državnog razloga, anticipiranje rešenja za nove izazove pred kojima se Srbija nalazi mogu dovesti i do drugačijeg, ali svakako prethodno usaglašenog rešenja", dodao je Ružić. 

On je, na komentare da se priča da će se ponovo vratiti u Vladu, naveo da je spreman da pomogne "ukoliko može da bude 'nadoknada' za boljitak zemlje".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

"BLIC" INTERVJU Branko Ružić: ŽENA PREMIJER, zašto da ne?

Izvor: Blic, 06.Jun.2017

Konsultacije o novoj vladi otpočele su juče, a jedna od većih nepoznanica je hoće li lider SPS-a Ivica Dačić dobiti premijersko mesto. Potpredsednik SPS Branko Ružić u intervjuu za „Blic” govori o tome gde u vlasti vidi svoju stranku i sebe lično, ali i da li žena može da vodi Nemanjinu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.