Ružić: Izmišljotina da rušim Dačića

Izvor: RTS, 20.Avg.2013, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Izmišljotina da rušim Dačića

Medijske spekulacije da spremam prevrat u stranci jesu "notorne izmišljotine", kaže funkcioner SPS-a Branko Ružić. aSiguran sam da predsednik Dačić sasvim jasno prepoznaje udar koji traje prema SPS-u i njemu lično, već duži vremenski period, rekao je Ružić.

Šef Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić ocenio je kao "notorne izmišljotine" medijske spekulacije da sprema prevrat u stranci, nakon što je i sam lider SPS-a i premijer Ivica Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odbacio navode o problemima i nejedinstvu među socijalistima.

"Kontinuirana potreba moralnih pigmeja koji su ogrezli u kriminalu i korupciji da me putem isplačenih 'žetona' jednom mediju diskredituju, kriminalizuju i na taj način stvore iskrivljenu sliku u javnosti o mojoj porodici i meni lično, govori očigledno o nečijem strahu od jedinstva i snage SPS", rekao je Ružić za Novosti.

Odgovarajući na medijske spekulacije da u potaji sprema prevrat u stranci i da je na čelu struje koja je, navodno, nezadovoljna potezima lidera SPS-a, Ružić kaže da će se "vrlo brzo razotkriti ko je 'Juda Iskariotski'".

"Siguran sam da predsednik Dačić sasvim jasno prepoznaje udar koji traje prema SPS-u i njemu lično, već duži vremenski period", rekao je Ružić.

"Nijedno rušilaštvo uređenog sistema nije moguće bez 'bitangi iz sopstvenih redova'. Zato očekujem da predsednik Ivica Dačić javno iznese stav o ovom dekadentnom procesu, a siguran sam da bi poželeo još tuce pučista poput mene", rekao je Ružić.

On navodi da "oni koji treba da znaju istinu, znaju je vrlo dobro" a da je za njega lično "partija iznad svih i svakoga".

Na pitanje da li sumnja da iza optužbi na njegov račun stoje pojedinci iz SPS-a, Ružić odgovara: "Iskreno, vrlo teško mi je da reagujem na notorne izmišljotine koje se objavljuju, ali me vrlo opasne kvalifikacije koje se iznose prosto teraju na tako nešto".

On kaže da među onima koji se boje socijalista nema koalicionih partnera SPS-a, ali i da je "lako između redova pročitati i prepoznati i lične, ali i političke motive ljudi kojima je osnovna životna maksima 'manjak znanja, višak samopouzdanja'".

Lider SPS-a premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je navode nekih medija da u toj stranci postoje problemi i nejedinstvo.

"U SPS ne postoje problemi, nejedinstvo. To je normalan politički život", rekao je Dačić i ocenio da su napisi medija o problemima u SPS "potpuno nerealni".

"U SPS-u nema nikakvih problema u unutrašnjem funkcionisanju, niti postoji nejedinstvo, niti ljutnja da li je neko ministar ili nije", rekao je premijer i naveo da je to normalan politički život.

"Od mene pa na dalje, svako iz partije će donositi odluke koje su u ovom trenutku zvanična politika države Srbije", rekao je Dačić.

Pojedini mediji preneli su tvrdnje da u SPS-u ima sukoba u vezi sa rekonstrukcijom Vlade.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.