Izvor: Blic, 01.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusko tužilaštvo odbilo da Hrvatskoj izruči Kadijevića

Rusko Državno tušilaštvo odbilo je da Hrvatskoj preda bivšeg jugoslovenskog ministra odbrane Veljka Kadijevića, i o tome su vlasti u Zagrebu obaveštene još u martu, izjavio je danas zvanični predstavnik tužilaštva.

On je Interfaksu rekao da je još 26. marta Tužilaštvo uputilo pismo ministru pravde Hrvatske u kojem se, između ostalog, navodi da je Kadijević, u skladu sa ruskim zakonom o izbeglicama, od 1993. godine, dobio status izbeglice na teritoriji Rusije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

"Kadijević na osnovu članova 32. i 33. Konvencije o statusu izbeglica, kao i na osnovu člana 2.1. ruskog zakona o ratifikaciji evropske konvencije o ekstradiciji, ne može da bude izručen", rekao je taj predstavnik.

Kadijević je u avgustu ove godine ukazom predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva dobio rusko državljanstvo, a ruski Ustav zabranjuje ekstradiciju ruskih građana drugim državama.

Hrvatski ambasador Božo Kovačević je juče Intrefaksu izjavio da je hrvatsko ministarstvo pravde zatražilo od ruskih vlasti izručenje Kadijevića, ali da odgovor još nije stigao.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija ne da Kadijevića

Izvor: B92, 01.Okt.2008

Veljko Kadijević..Moskva, Zagreb -- Rusko Državno tušilaštvo odbilo je da Hrvatskoj preda bivšeg jugoslovenskog ministra odbrane Veljka Kadijevića, kaže zvanični predstavnik tužilaštva... On je Interfaksu rekao da je još 26. marta Tužilaštvo uputilo pismo ministru pravde Hrvatske u kojem...

Nastavak na B92...

Rusi ne daju Kadijevića

Izvor: Glas javnosti, 02.Okt.2008, 09:37

MOSKVA - Rusko Državno tužilaštvo odbilo je da Hrvatskoj preda bivšeg jugoslovenskog ministra odbrane Veljka Kadijevića i o tome su vlasti u Zagrebu obaveštene još u martu, izjavio je juče zvanični predstavnik tužilaštva, javila je Beta...On je Interfaksu rekao da je još 26. marta Tužilaštvo...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.