Ruski zvaničnik: Avion se raspao u vazduhu

Izvor: B92, 01.Nov.2015, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski zvaničnik: Avion se raspao u vazduhu

Ruski putnički avion sa 224 putnika i člana posade, koji se srušio u Egiptu, raspao se u vazduhu, kaže zvaničnik ruskog Međudržavnog vazuhoplovnog komiteta.

"Do raspada je došlo u vazduhu, a delovi aviona su razbacani na velikom području", kazao je šef Komiteta Viktor Soročenko u Kairu, gde se nalazi u ekipi stručnjaka iz Rusije, Egipta, Francuske i Irske, prenose agencije.

On je dodao da je još rano govoriti o uzrocima nesreće.

Međunarodni istražitelji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počeli su da ispituju zašto je "erbas" pao.

Predstavnci ruskog Ministarstva za vanredne situacije naveli da je nepohodno da se prečešlja područje od oko 16 kvadratnih kilometara. Oni su pronašli crnu kutiju, a egipatska vlada je navela da je u toku analiza njenog sadržaja.

Ruski istražni komitet je danas preuzeo dokumenta o tehničkom održavanju aviona, kao i podatke vezane za let, sertifakt aviona, ispisanu rutu između Šarm el Šeika i Sankt Peterburga, rekao je portparol Vladimir Markin.

On je dodao da su među preuzetim dokumentima i lista putnika i kopije izveštaja kiparske kontrole letenja o nestanku aviona, kao i dokumenti o medicinskom pregledu posade i delovima aviona.

Supruga kopilota ruskog aviona koji se srušio na Sinaju Natalija Trukačeva kaže da se njen suprug žalio na stanje aviona, prenosi BBC.

Egipatske vlasti saopštile su da su otkrile crnu kutiju ruskog aviona koji se srušio na Sinaju s 224 putnika i članova posade, saopšteno je u Kairu.

Rusko ministarstvo saobraćaja odbacilo je medijske navode da su ruski putnički avion, koji se rano jutros srušio na Sinaju, oborili teroristi.

Grupa visokih ruskih zvaničnika stigla je u Egipat, kako bi istražila nesreću putničkog aviona.

Osoblje ruskog aviona koji se srušio na Sinajskom poluostrvu nije uputilo poziv u pomoć pre nego što je došlo do rušenja aviona, piše BBC.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZVANIČNICI: Ruski avion se verovatno raspao u vazduhu

Izvor: Kurir, 01.Nov.2015

Do raspada je verovatno došlo u vazduhu jer su delovi aviona razbacani po velikoj površini od oko 20 kvadratnih kilometara, izjavio je direktor ruskog Odbora za vazduhoplovstvo Viktor Soročenko...MOSKVA - Ruski avion koji se u subotu srušio u Egiptu s 224 putnika i članova posade, verovatno se raspao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.