Ruski vojnik od 2020. nosi 300 kg

Izvor: B92, 02.Maj.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vojnik od 2020. nosi 300 kg

Ruske oružane snage bi za pet godina mogle da budu opremljene egzoskeletima koje će moći da kontrolišu umom, navodi Sputnjik.

Kako se navodi, egzoskelet će svakom vojniku omogućiti da nosi ličnu opremu tešku i do 300 kilograma, da skače više i dalje, kao i da pomera i baca teške objekte.

„Mislim da ćemo za oko pet godina predstaviti neuroelektronski interfejs koji će kontrolisati egzoskelete i veštačke udove kroz električni potencijal ljudskog mozga“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Aleksander Kuliš, šef odeljenja za razvoj i prozivodnju medicinske opereme.

Osim toga, novi deo opereme ruskog vojnika biće u potpunosti opremljen moždanim talasima i povećaće snagu i izdržljivost nekoliko puta.

Ezgzoskelet je spoljni skelet koji ojačava i štiti ljudsko telo sa funkcijom da snagom i izdržljivošću pomogne osobi koja ga nosi.

Uglavnom su dizajnirani za vojnu upotrebu, dok bi u civilnom svetu slični egzoskeleti bi mogli biti korišćeni kao pomoć vatrogascima i drugima koji se bave spašavanjem da prežive u opasnim okruženjima.

Osim toga, u oblasti medicine takvi skeleti bi mogli da se koriste u prenošenju bolesnika preteških da se pomeraju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSKA SUPER VOJSKA Moći će da skaču više i dalje i da nose do 300 kilograma

Izvor: Blic, 03.Maj.2015, 10:52

Ruske oružane snage bi za pet godina mogle da budu opremljene egzoskeletima koje će moći da kontrolišu umom, navodi Sputnjik...Kako se navodi, egzoskelet će svakom vojniku omogućiti da nosi ličnu opremu tešku i do 300 kilograma, da skače više i dalje, kao i da pomera i baca teške objekte...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.