Ruski teretnjak uplovio u luku Mariupolj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2022, 12:37

Ruski teretnjak uplovio u luku Mariupolj

Prvi put otkako je Rusija zauzela Mariupolj u luku tog grada je uplovio jedan teretni brod.

U izveštaju agencijeTASS se navodi da je brod uplovio u luku kako bi utovario metal i transportovao ga na istok u Rusiju, što je zvanični Kijev okarakterisao kao pljačku, prenosi Rojters.

Portparol luke rekao je za TASS da će na brod biti utovareno 2.700 tona metala koji će biti transportovan 160 kilometara na istok do ruskog grada Rostova na Donu.

Ukrajinski ombudsman >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za ljudska prava Ljudmila Denisova rekla je da je ova operacija pljačka koju sprovodi Rusija.

"Pljačka na privremeno okupiranim teritorijama Ukrajine se nastavlja. Posle krađe ukrajinskog žita, okupatori su pribegli izvozu metalnih proizvoda iz Mariupolja", napisala je ona u platformi Telegram.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVI PUT OD POČETKA RATA U UKRAJINI Ruski teretni brod uplovio u luku u Marijupolju, Kijev pobesneo?! Evo šta će prevoziti

Izvor: Kurir, 28.Maj.2022

Zvaničnik koji podržava Rusiju u okupiranoj ukrajinskoj luci Marijupolj najavio je pre nekoliko dana da će prvi brod koji će krenuti otkako su proruske snage završile zauzimanje grada krenuti u narednih nekoliko dana, prenela je agencija TASS.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.