Ruski prozor najprodavanija knjiga u 2008. godini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ruski prozor" najprodavanija knjiga u 2008. godini

BEOGRAD - Roman "Ruski prozor" Dragana Velikića najprodavanija je knjiga u 2008. godini u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj, prema istraživanju Internet portala "Knjizara.com".

Za roman "Ruski prozor", koji su objavili beogradski "Stubovi kulture", Velikić je dobio NIN-ovu nagradu za 2008. godinu.

Na drugoj poziciji je roman "Zapis duše" Ljiljane Habjanović Đurović, a na trećoj knjiga "Tajna" Ronde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bern.

Na četvrtom i petom mestu su romani Haleda Hoseinija "Hiljadu čudesnih sunaca" i "Lovac na zmajeve", koje je objavila beogradska "Laguna", a slede romani "Moja omiljena supruga" Britanca Tonija

Parsonsa i "Grad u zrcalu" Mirka Kovača.

Među deset najprodavanijih knjiga u 2008. godini su i romani "Senka vetra" Karlosa Ruisa Safona, u izdanju "Čarobne knjige", "Lutajući Bokelj" Nikole Malovića, u izdanju "Lagune", i "Dragulj Medine" američke spisateljice Šeri Džons, u izdanju "Beobuka".

"Dragulj Medine" o sudbini Ajše, žene proroka Muhameda objavljen je početkom avgusta, ali je jedno vreme bio povučen iz prodaje zbog protesta Islamske zajednice u Srbiji. Nakon vraćanja u knjižare, naglo je poraslo interesovanje čitalaca za tu knjigu.

Lista najprodavanijih knjiga sačinjena je na osnovu mesečnih podataka o najprodavanijim knjigama u najvećim knjižarama u Beogradu, Novom Sadu, Banjaluci, Podgorici, Kotoru, Herceg Novom, Subotici, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Kragujevcu i Šapcu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.