Ruski posmatrački letovi iznad SAD

Izvor: RTS, 28.Jul.2013, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski posmatrački letovi iznad SAD

U skladu sa sporazumom o otvorenom vazdušnom prostoru, ruski vojni inspektori, u pratnji američkih vojnih stručnjaka, počeće posmatračke letove iznad SAD-a.

Ruski vojni inspektori danas će početi posmatračke letove iznad SAD-a, u skladu sa međunarodnim sporazumom o otvorenom vazdušnom prostoru, rekao je jedan ruski bezbednosni zvaničnik.

Inspektori ruske vojske, koje će pratiti američki vojni stručnjaci, leteće avionom Tu-154/lk-1 između 28. jula i 12. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << avgusta, od vazduhoplovnih baza Travis u saveznoj američkoj državi Kaliforniji i Vrajt-Paterson u Ohaju, rekao je upravnik Centra za smanjenje nuklearnog rizika Sergej Rižkov.

Sporazum o otvorenom nebu stupio je na snagu u januaru 2002. godine, u cilju unapređenja transparentnosti vojnih snaga i aktivnosti. Njime je utvrđen režim nadgledanja iz vazduha na prostorima 34 zemlje potpisnice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rusija počinje posmatračke letove iznad SAD

Izvor: Akter, 28.Jul.2013

Danas počinju posmatrački letove iznad SAD, u skladu sa međunarodnim sporazumom o otvorenom vazdušnom prostoru

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.