Ruski napad na bazu u Javorovu

Izvor: VOA, 13.Mar.2022, 23:13

Ruski napad na bazu u Javorovu

Ruske snage napale su Međunarodni centar za mir i stabilnost u Javorovu, vojni objekat blizu Lavova, što je do sada najzapadnija meta u ratu u Ukrajini. U napadu je poginulo 35 osoba, a ranjeno je 134, rekao je ukrajinski zvaničnik. Ruske vlasti saopštile su da su napale centar za obuku u zapadnoj Ukrajini – tvrdeći da je u udaru poginulo najmanje 180, kako su navele, stranih plaćenika i uništena znatna količina oružja koje su obezbedile druge države.Ukrajinski vojni objekat nalazi se na manje od 25 kilometara od granice sa Poljskom, članicom NATO-a.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski se obratio naciji, pa uputio poruku saveznicima: "Samo je pitanje vremena kada će ruske rakete pasti na teritoriju NATO-a"

Izvor: Blic, 14.Mar.2022, 07:46

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u nedelju da je samo pitanje vremena kada će se ruski vojni napad na Ukrajinu proširiti na članice NATO-a osim ako alijansa ne uspostavi zonu zabrane letova iznad njegove zemlje.

Nastavak na Blic...

BEZ MILOSTI: Rusija sa 30 krstarećih raketa uništila NAJVEĆI NATO CENTAR za obuku ukrajinske vojske! ČITAJTE U KURIRU

Izvor: Kurir, 14.Mar.2022

U napadu nedaleko od granice s Poljskom, izvršenom u nedelju rano ujutru, prema poslednjim podacima, poginulo je 35 osoba, a 137 je ranjeno

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.