Ruski hakeri upali u bazu podataka o Donaldu Trampu

Izvor: B92, 14.Jun.2016, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski hakeri upali u bazu podataka o Donaldu Trampu

Hakeri povezani s ruskom vladom upali su u kompjutersku mrežu Demokratskog nacionalnog komiteta i došli do baze podataka o Donaldu Trampu.

Predsedavajuća Komiteta Debi Vaserman Šulc je taj incident nazvala ozbiljnim i navela da je DNC brzo preduzeo mere "da se uljezima zabrani pristup i osigura naša mreža", prenela je agencija AP.

List "Vašington post", koji je prvi objavio vest o upadu ruskih hakera, naveo je da su hakeri ozbiljno ugrozili kompjuterski sistem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << DNC, koji je sadržao podatke iz istraživanja opozicije o Trampu.

Hakeri su čak mogli da čitaju i i-mejlove i sadržaje četova, navodi "Vašington post", pozivajući se na anonimne zvaničnike Komiteta i stručnjake za bezbednost.

DNC navodi da hakeri, kako izgleda, nisu imali pristupa finansijskim i ličnim informacijama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.