Ruski avioni ubuduće u Siriji lete samo u paru?

Izvor: B92, 26.Nov.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski avioni ubuduće u Siriji lete samo u paru?

Ruski Generalštab razmatra mogućnost slanja još 10 do 12 aviona – lovaca u Siriju, koji bi štitili ruske bombardere, piše moskovski dnevnik Komersant.

Prema rečima izvora iz vojne operativne uprave Generalštaba, do obaranja Su-24, ruski bombarderi leteli su bez zaštite, jer su u Ministarstvu odbrane smatrali da nema potencijalne opasnosti.

Ali, posle tog incidenta odlučeno je da ruska avijacija bombarduje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Siriji samo pod zaštitom lovaca.

Izvor Komersanta kaže da je Generalštab odlučio da poveća broj lovaca na bazi Hmejmim još za 10-12 letelica, kako bi svaki Su-24M i Su-34 leteli na bojeve zadatke isključivo u paru sa lovcima Su-27SM ili Su-30SM.

Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je odobrio predlog Ministarstva odbrane da se na aviobazu Hmejmim u Siriji pošalju novi raketni kompleksi S-400.

Podsećamo, Ministarstvo odbrane Rusije donelo je takođe odluku da pruži dodatnu pomoć svojim snagama u vazduhu – krstarica “Moskva” krenula je u priobalni rejon Latakije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija pojačava naoružanje u Siriji, stižu novi suhoji

Izvor: RTS, 26.Nov.2015

Ruski Generalštab razmatra mogućnost slanja još 10 do 12 lovačkih aviona Su-27 ili Su-30 u Siriju, koji bi štitili ruske bombardere, piše moskovski dnevnik “Komersant”, pozivajući se na vojnu operativnu upravu Generalštaba. Moskva je, posle obaranja Su-24, u sirijske vode uputila raketnu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.