Ruski Su-27 presreo dva američka izviđačka aviona

Izvor: B92, 14.Avg.2020, 16:16

Ruski Su-27 presreo dva američka izviđačka aviona

Ruski borbeni avion Suhoj Su-27 dobio je naredbu da presretne američke avione nad Crnim morem.

Ruski borbeni avion Suhoj Su-27 dobio je naredbu da presretne izviđački avion američkog ratnog vazduhoplovstva RC-135 i pomorski patrolni avion američke mornarice P-8A Posejdon nad Crnim morem, saopštio je danas ruski Kontrolni centar za nacionalnu odbranu.

Ruski sistemi za kontrolu vazdušnog prostora otkrili su danas dva vazdušna cilja iznad neutralnih voda Crnog mora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako se približavaju državnoj granici Rusije, saopštio je Centar, preneo je TASS.

Su-27 iz Južnog vojnog okruga dobio je naredbu da identifikuje ciljeve.

Nakon što su se američki špijunski avioni pomerili sa ruske državne granice, ruski bombarder se bezbedno vratio na matični aerodrom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PA GDE STE VI POŠLI: Ruski "suhoj" presreo američke špijunske avione nad Crnim morem

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2020

Od početka jula zabeleženo je više od 10 ovakvih incidenata..Ruski lovac Su-27 presreo je američke obaveštajne avione nad akvatorijom Crnog mora, prinudivši ih da se okrenu pre nego što dolete do granica Ruske Federacije, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane...Američki avioni identifikovani...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.