Ruski Krstur dobio sportsku halu

Izvor: B92, 16.Avg.2014, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski Krstur dobio sportsku halu

Predsednik vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić u Ruskom Krsturu otvorio je sportsku halu, za čiju je izgradnju pokrajina izdvojila više od 140 miliona dinara.

Oko 22 miliona obezbeđeno je mesnim samodoprinosom i iz budžeta opštine Kula.

Kako je saopštio je Biro Pokrajinske vlade za odnose s javnošću, Pajtić je istovremeno u tom mestu, u kojem većinsko stanovništvo čine pripadnici rusinske nacionalne zajednice, otvorio i tradicionalnu manifestaciju Dani krsturske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << paprike.

Obraćajući se okupljenim meštanima i gostima Pajtić je istakao da je Pokrajinska vlada obezbedila novac za izgradnju tog sportskog objekta, koji će “omogućiti da se deca i odrasli bave sportom, da se održavaju kulturne manifestacije i neguje tradicija“.

Novoizgrađenu halu, površine 3.800 kvadratnih metara, koristiće Osnovna i srednja škola “Petro Kuzmjak“ sa internatom za 80 učenika, Sportsko društvo “Rusin“ koje u svom sastavu ima jedanaest klubova, Dom kulture i rusinski narodni teatar “Đađa“, a biće korišćena i za tradicionalne kulturno-zabavne manifestacije.

Predsednik Mesne zajednice Vladimir Olear izrazio je zadovoljstvo time što je završena školska sportska hala, čija je izgradnja počela pre desetak godina.

U saopštenju je precizirano da je za izgradnju te sportske hale pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja izdvojio 142,8 miliona dinara, Opština Kula 3,8 miliona a stanovnici Ruskog Krstura su iz mesnog samodoprinosa obezbedili 18,1 milion dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.