Ruska propaganda u Srbiji je u ekspanziji

Izvor: B92, 10.Dec.2015, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ruska propaganda u Srbiji je u ekspanziji"

Istoričar Milivoj Bešlin izjavio je da je ruska propaganda u Srbiji u velikoj ekspanziji i da je cilj da se Srbija odvrati od evropske agende.

Bešlin je na okruglom stolu u Novom Sadu ocenio da bezmalo svi vodeći mediji imaju izrazito proputinovsku i antizapadnu orijentaciju.

Prema njegovim rečima, ruski pokušaji da odvrate Srbiju od evropske agende ogledaju se u pokretanju desetina portala, nevladinih organizacija, a nije bez značaja ni činjenica da je Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoj obaveštajni centar iz Sofije prebacila u Beograd, kao ni otvaranje beogradske filijale Ruskog instituta za strateška istraživanja.

"Antizapadni i antiliberalni obrazac neizostavno podrazumeva nacionalizam, kolektivizam, odbacivanje zapadnog društva razvoja, narodnu državu umesto moderne države", rekao je Bešlin.

Okrugli sto organizovalo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine, uz podršku američke fondacije NED i pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.