Ruska mornarica od sada stalno u Mediteranu

Izvor: Kurir, 06.Jun.2013, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska mornarica od sada stalno u Mediteranu

Mediteran je strateški značajan region, u kojem mi imamo interese vezane sa obezbeđivanje ruske nacionalne bezbednosti, rekao predsednik Rusije

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija stalno imati jednu mornaričku diviziju u Sredozemnom moru, kako bi štitila svoje interese.

"Mediteran je strateški značajan region, u kojem mi imamo interese vezane sa obezbeđivanje ruske nacionalne bezbednosti", rekao je Putin na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << s predstavnicima ruske armije.

General Valerij Gerasimov je rekao da je ruska pomorska divizija trenutno razmeštena u Mediteranu i da se sastoji od 16 brodova, preneo je AP. Ministarstvo odbrane je saopštilo da će ih regularno rotirati kako bi Rusija u toj oblasti bila stalno prisutna sa oko 12-tak ratnih brodova.

Rusija ima pomorsku bazu u sirijskom gradu Tartusu i ona je jedina takve vrste koja se nalazi izvan prostora nekašnjeg Sovjetskog Saveza. Ruski brodovi redovno posećuju Sredozemno more, u znak podrške sirijskom predsedniku Bašaru Asadu, navela je američka novinska agencija.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ruska mornarica stalno u Mediteranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2013

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija stalno imati jednu mornaričku diviziju u Sredozemnom moru, kako bi štitila svoje interese.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.