Ruska i kineska vojska u Mediteranu

Izvor: B92, 11.Maj.2015, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska i kineska vojska u Mediteranu

U Mediteranu su počele zajedničke vojne vežbe ruske i kineske mornarice, nazvane "Združeno more 2015", izjavio je zamenik ruskog ministra odbrane.

Vežbe će trajati do 21. maja.

"U vežbama će učestovati 10 ratnih brodova ruske i kineske mornarice. Vojni manevri nisu usmereni protiv bilo koje treće strane i nisu povezani sa političkom situacijom u regionu", izjavio je Anatolij Antonov, preneo je TAS.

Antonov je, takođe, najavio zajedničke mornaričke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vežbe u avgustu u Japanskom moru kada će vežbati zajedničko učestvovanje u mirovnim misijama, kao i kontraterorističke i kontrapiratske akcije.

"Naši kineski prijatelji su istakli da je značajno razvijati takvu praksu zato što se naše dve zemlje suočavaju sa istim izazovima i pretnjama", dodao je zamenik ministra odbrane.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Deset ratnih brodova Rusije i Kine počinju vežbe u Sredozemnom moru

Izvor: Blic, 11.Maj.2015

U Sredozemnom moru danas su počele zajedničke vojne vežbe ruske i kineske mornarice nazvane "Združeno more 2015", koje će trajati do 21. maja, izjavio je zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov..."U vežbama će učestovati 10 ratnih brodova ruske i kineske mornarice. Vojni manevri nisu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.