Ruska Pacifička flota izvela vazdušne manevre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 10:21

Ruska Pacifička flota izvela vazdušne manevre

Avijacija u sastavu ruske Pacifičke flote izvela je danas manevre protivpodmorničkim avionima tipa TU-142M3 iznad Beringovog i Čukotskog mora, saopšteno je iz službe za odnose s javnošću Istočne vojne oblasti.

"Danas, 26. januara dva protivpodmornička aviona tipa TU-142 iz sastava mornaričke avijacije Pacifičke flote (Rusije) izvela su redovnu misiju iznad Beringovog i Čukotskog mora. Misija je trajala više od 11 časova, tokom kojih su letelice prevalile put od preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 8.000 kilometara", navodi se u saopštenju, prenosi TAS.

U međuvremenu, Združena komanda vazdušno-kosmičke odbrane SAD i Kanade (NORD) saopštila je da su dva ruska lovca TU-142 ušla u zonu protivvazdušne odbrane Aljaske, prenosi portal Sputnjik.

Kako su ranije saopštili u Ministarstvu odbrane Rusije, posade protivpodmorničkih aviona TU-142 Pacifičke flote nastavljaju praksu dugih letova u važnim područjima Atlantskog i Severnog Ledenog okeana.

Svi letovi su u strogom skladu sa međunarodnim pravilima i sporazumima o korišćenju vazdušnog prostora, bez narušavanja granica drugih država, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.