Ruska PVO oborila šest HIMARS raketa i dve S-200

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 13:27

Ruska PVO oborila šest HIMARS raketa i dve S-200

Ruski PVO sistemi oborili su tri rakete HIMARS i dve modifikovane rakete ispaljene iz sistema S-200, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Ruske snage uništile su skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Mala Tokmačka i Orehov u Zaporoškoj oblasti. Takođe, oborene su tri HIMARS rakete i dve S-200. Uništeno je i 13 ukrajinskih dronova", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su u hersonskom pravcu Oružane snage Rusije likvidirale do 50 ukrajinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnika i uništile tri artiljerijska sistema američke proizvodnje M777.

"U Hersonskoj oblasti ruske snage uništile su skladište municije 126. brigade Teritorijalne odbrane Ukrajine. U donjeckom pravcu ruska vojska je uspešno odbila 15 napada Oružanih snaga Ukrajine, uključujući i u Belogorovki u LNR i Marjinki u DNR", dodaje se.

Osim toga, ministarstvo navodi da su Oružane snage Rusije u DNR uništile komandno mesto Treće jurišne ukrajinske brigade, kao i da gubici Oružanih snaga Ukrajine u donjeckom pravcu iznose 270 vojnika.

"Ruske snage odbile su u krasnolimanskom pravcu tri napada Oružanih snaga Ukrajine, koje su u protekla 24 časa u južnodonjeckom i zaporoškom pravcu izgubile do 260 boraca.

Ruske snage pogodile su skladište municije Oružanih snaga Ukrajine u krasnolimanskom pravcu. Gubici Oružanih snaga Ukrajine u krasnolimanskom pravcu iznose do 100 vojnika", precizirali su.

U saopštenju se navodi da su u kupjanskom pravcu tokom proteklog dana sprečena dejstva četiri diverzantske grupe, kao i da su gubici ukrajinske vojske premašili 50 ljudi.

"Oružane snage Ukrajine su tokom proteklog dana bezuspešno pokušavale da napreduju u donjeckom i krasnolimanskom pravcu", zaključili su u ministarstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.