Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020, 10:44

Rusija zainteresovana za produženje START-a

Rusija je zainteresovana za produženje Ugovora o merama za dalje smanjenje i ograničenje strateškog ofanzivnog naoružanja (novi ugovor START), ali ne može da spreči SAD da ga raskinu, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasili Nebenzja u intervjuu za TASS .

"Mi smo, naravno, zainteresovani za produženje ugovora, koji smatramo jednim od najvažnijih elemenata strateške stabilnosti. Ali ne možemo sprečiti naše američke kolege da ga raskinu", rekao je on. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"U isto vreme, ne bih preuveličavao posledice po Rusiju ovim scenarijem. Ako produženje sporazuma ne bude omogućeno destruktivnom linijom SAD, pronaći ćemo efikasne načine da se zaštitimo", dodao je diplomata.

Izaslanik je primetio da Vašington zahteva da produženje ugovora prate "suštinski neprihvatljivi uslovi, uključujući zahtev da se ovom ugovoru ili nekom drugom budućem dokumentu pridruži Kina koja trenutno nije spremna za to".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.