Rusija zabranjuje poskupljenje hrane

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2014, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zabranjuje poskupljenje hrane

Rusija će možda sklopiti sporazum o kontroli cena sa domaćim proizvođačima hrane kako bi sprečila nagli rast cena i inflaciju, pošto je zabranila uvoz poljoprivrednih proizvoda sa Zapada, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede Rusije.

Država ne dozvoljava špekulantima da zarade na krizi: Pijaca u Sankt Peterburgu

 

Ministar poljoprivrede Nikolaj Fjodorov priznao je da bi zabrana mogla da izazove kratkoročnu inflaciju, ali da ne postoji opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od dugoročne inflacije, jer Rusija već traži zamenu za uvoz.

 

Iz Ministarstva je posle sastanka sa predstavnicima sindikata u oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane saopšteno da je razgovarano o mogućnosti da se potpiše sporazum o kontroli cena kako bi se sprečio nekontrolisan rast cena poljoprivrednih proizvoda.

 

Rusija je za poslednjih 20 godina razvila svoju industriju hrane, uključujući domaće firme kao što su "Čerkizovo" i "Ros agro", i ogranke stranih kompanija kao što su "Pepsiko" i "Nestle".

 

Rusija je 7. avgusta zabranila uvoz mesa, ribe, mlečnih proizvoda, voća i povrća iz SAD, EU, Norveške, Kanade i Australije kao odgovor na sankcije Zapada zbog krize u Ukrajini.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rusija zabranjuje poskupljenje hrane!

Izvor: BKTV News, 09.Avg.2014

Rusija će možda sklopiti sporazum o kontroli cena sa domaćim proizvođačima hrane kako bi sprečila nagli rast cena i inflaciju, pošto je zabranila uvoz poljoprivrednih proizvoda sa Zapada, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede Rusije...Ministar poljoprivrede Nikolaj Fjodorov priznao je da bi...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.