Rusija uticala na izbore u SAD preko Fejsbuka? Pa, mi NE ZNAMO ni da postavmo OGLAS

Izvor: Blic, 22.Sep.2017, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija uticala na izbore u SAD preko Fejsbuka? Pa, mi NE ZNAMO ni da postavmo OGLAS"

Rusija se nije oglašavala na "Fejsbuku" u pokušaju da utiče na američke izbore, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov nakon što su američki poslanici apelovali su na Federalnu izbornu komisiju da traži transparentnost za oglašavanje na društvenim mrežama jer su, kako je navedeno, ruski entiteti plaćali političke oglase tokom izbora 2016. godine i nakon njih.

- Mi ne znamo kako da postavimo oglas na "Fejsbuk". Mi to nikada nismo uradili, i ruska strana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nikada nije bila umešana - rekao je Peskov novinarima.

Prethodno, osnivač i direktor Fejsbuka Mark Zakerberg da je sa te društvene mreže uklonjeno "hiljade lažnih naloga" povezanih s Rusijom, a kojima je pokušan uticaj na glasanje u zemljama medju kojima je nedavno bila i Francuska.

Zakerberg je izjavio je da će "Fejsbuk" uklanjati lažne naloge i u cilju pomoći Nemačkoj ne bi li sprečila "mešanje" Rusije u parlamentarne izbore 24. septembra, preneo je danas briselski portal EUobserver.

- Radimo na tome da obezbedimo integritet nemačkih izbora tokom vikenda, od preduzimanja mera protiv više hiljada lažnih naloga, do saradnje sa vlastima... i razemene informacija o bezbednosnim postupcima sa kandidatima i partijama. Takodje analiziramo aktivnosti naloga koje smo uklonili u Nemačkoj. Za sada nismo našli sličan pokušaj u Nemačkoj - rekao je direktor Fejsbuka.

Zakerberg je izjavio to nakon što je kompanija obelodanila da je jedna ruska grupa uložila više od 100.000 dolara na kupovinu 3.000 reklama sačinjenih kako bi dopineli pobedi Donalda Trampa na prošlogodišnjim predsedničkim zborima u SAD.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Peskov: Nismo koristili oglašavanje na Fejsbuku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Sep.2017

Rusija se nije oglašavala na "Fejsbuku" u pokušaju da utiče na američke predsjedničke izbore 2016. godine, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Reuters. Američki poslanici apelovali su na Federalnu izbornu komisiju da traži transparentnost za oglašavanje na društvenim mrežama...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.