Rusija širi granice? Zna se ko odlučuje

Izvor: B92, 17.Jun.2022, 15:26

Rusija širi granice? Zna se ko odlučuje

Odluka o pristupanju samoproglašene Donjecke Narodne Republike Rusiji mora da bude doneta na osnovu volje naroda, izjavio je predsednik DNR-a Denis Pušilin.

DNR bi želela da zadrži status republike i sopstvenu himnu i zastavu u slučaju njenog hipotetičkog pridruživanja Rusiji, naveo je Pušilin i dodao da DNR neće odlagati pristupanje Rusiji, te da su stanovnici Donbasa svoj izbor napravili još 2014. godine, a on se nije promenio, prenosi TAS S.

Pušilin je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će se međufaze suđenja zarobljenim ukrajinskim vojnicima održati u DNR i da "Ukrajina ne pokazuje interesovanje za svoje građane osuđene u republikama Donbasa“, navodi ruska agencija.

On je naglasio da će se ratni zločinci u DNR suočiti sa smrtnom kaznom i da nema preduslova za pomilovanje plaćenika iz Velike Britanije i Maroka, osuđenih u Donbasu, te da cela Ukrajina treba da bude oslobodjena, uključujući njene zapadne regione i Kijev, koji je nazvao ruskim gradom, "kako se ta odgovornost ne bi prepustila sledećoj generaciji", prenosi TAS S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.