Rusija šalje demarš zbog akcije ROSU

Izvor: Mondo, 29.Mar.2018, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija šalje demarš zbog akcije ROSU"

Predstavnici Rusije u Ujedinjenim nacijama, Evropskoj uniji, NATO i OEBS-u dobili su instrukcije da nadležnima u tim organizacijama izraze zabrinutost povodom događaja u severnoj Kosovskoj Mitrovici, pišu Večernje novosti.

Foto: Beta/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

List navodi da su predstavnici Rusije dobili zadatak da nadležnima ukažu na propuste Kfora i Euleksa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << čiji je zadatak očuvanje reda i mira u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Prema neimenovanim diplomatskim izvorima Novosti, ova mera je prva konkretna posledica telefonskog razgovora predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.

Pripadnici ROSU u ponedeljak su upali u zgradu Mitrovačkog dvora u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde je bio organizovan skup u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, i uhapsili Marka Đurića koji je potom proteran u centralnu Srbiju.

Prilikom hapšenja Đurića, pripadnici specijalne jedinice bacali su šok bombe i suzavac, a tada su povređeni građani koji su se nalazili u Mitrovačkom dvoru i ispred njega.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija će zbog KiM uputiti demarš UN, EU, NATO i OEBS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2018, 00:21

Predstavnici Ruske federacije u UN, EU, NATO i OEBS uputiće demarš tim organizacijama povodom najnovijih događaja na Kosovu i propusta Kfora i Euleksa, pišu Novosti..."Svi predstavnici Ruske Federacije pri UN, ali i u EU, NATO i OEBS dobili su instrukcije da nadležnim u ovim organizacijama izraze...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.