Rusija prodaje kalašnjikove Maliju

Izvor: Vesti-online.com, 18.Mar.2013, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija prodaje kalašnjikove Maliju

Ruska državna kompanija Rosoboroneksport prodaće Maliju 3.000 automatskih pušaka AK-47 "kalašnjikov", kalibra 7,62 milimetara, rekao je neimenovani izvor iz te kompanije.

Prodaja tih pušaka u vrednosti od oko milion dolara u okviru je ugovora iz septembra 2012. godine koji su zaključili Rosoboroneksport i malijsko ministarstvo odbrane, precizirao je taj izvor za agenciju Interfaks, ali nije precizirao da li je isporuka već obavljena.

Direktor te ruske kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Anatolij Isaikin rekao je prošle sedmice da su isporuke oružja Maliju potpuno legalne, podseća Interfaks. Isaikin je kazao i da vlasti Malija nameravaju da kupe helikoptere i drugu vojnu opremu.

Multinacionalna vojna operacija je u toku u Maliju gde se vode borbe sa islamističkim pobunjenicima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rusija prodala Maliju 3000 kalašnjikova

Izvor: Vostok.rs, 19.Mar.2013, 11:12

19.03.2013. -..Ruska državna kompanija "ROSOBORONEKSPORT" zaključila je ugovor sa Malijem o isporuci oko 3.000 modernizovanih automatskih pušaka tipa kalašnjikov kalibra 7,62 mm, saopštio je izvor iz ovog vojno-industrijskog kompleksa Rusije. Ugovor je potpisan u septembru 2012. Vrednost ugovora...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.