Rusija poručuje: Oko za oko

Izvor: B92, 09.Dec.2022, 16:43

Rusija poručuje: Oko za oko

Sergej Rjabkov izjavio je da namerno pogoršanje bilateralnih odnosa sa SAD nije izbor ruskih vlasti, ali da će delovati po principu "oko za oko".

"Jasno stavljamo do znanja da namerno pogoršanje međudržavnih odnosa nije naša taktika i nije naš manir. Uporedo s tim, pri izgradnji dijaloga sa Vašingtonom, u svakoj situaciji polazimo od principa reciprociteta, odnosno, po pravilu principa oko za oko, ali ne nužno simetrično", rekao je zamenik ministra inostranih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusije tokom diskusije u klubu "Valdaj".

Rjabkov je istakao da SAD neće ukinuti antiruske sankcije nezavisno od daljeg razvoja odnosa i dodao da Vašington po ovom pitanju ima konsenzus.

Diplomata je naglasio da Sjedinjene Američke Države žele da iscrpe devizne rezerve novca u Rusiji, isprovociraju bankrot i propast ruske ekonomije.

Prema njegovim rečima, stabilnost privrede Rusije uprkos ograničavajućim merama Zapada i efikasne mere za jačanje kursa rublje izluđuju Vašington.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.