Rusija ponovo uvozi voće iz Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2019, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ponovo uvozi voće iz Srbije

Ruska služba za fotosanitarni nadzor "Roseljhoznadzor" dala je odobrenje da od danas u Rusiju mogu da se uvoze breskve, trešnje i kajsije, navodi se u saopštenju ruskog resora.

"Na kraju posete delegacije Roseljhoznadzora Severnoj Makedoniji i Srbiji i nakon proučavanja predstavljenih informacija kompetentnih resora navedenih država, Roseljhoznadzor od 27. maja 2019. godine dozvoljava isporuke na teritoriju Rusije kultura koda TN VED EAES 0809 (kajsija, breskvi, višanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << trešanja, borovnica) iz tih država“, navodi se u saopštenju.

Roseljhoznadzor je u avgustu 2018. godine uveo privremeno ograničenje na isporuke u Rusiju kajsija, breskvi, višanja, trešanja i borovnica iz Srbije i Severne Makedonije. Ova odluka je bila doneta zbog monilije otkrivene u voću.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rusija ponovo uvozi voće iz Srbije

Izvor: Blic, 28.Maj.2019, 08:26

Ruska služba za fitosanitarni nadzor "Roseljhoznadzor" dala je odobrenje da od ponedeljka u Rusiju mogu da se uvoze breskve, trešnje i kajsije, navodi se u saopštenju ruskog resora.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.