Rusija odlučila: Kasparov – terorista

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 16:30

Rusija odlučila: Kasparov – terorista

Svetski šampion u šahu Gari Kasparov uvršten je na listu terorista i ekstremista, saopšteno je danas iz Federalne službe za finansijski nadzor Rusije.

"Gari Karimovič Kasparov, rođen 13. aprila 1963. godine, u Bakuu, u Azerbejdžanskoj Autonomnoj Sovjetskoj Socijalističkoj Republici, nalazi se na spisku", naveli su iz Rosfinmonitoringa, prenosi RIA.

Kasparova je sud u Moskvi već kaznio sa 30.000 rubalja (više od 300 evra) zbog nepoštovanja zakona o "stranim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agentima".

Isti sud je pre mesec dana kaznio Kasparova sa 40.000 rubalja (više od 400 evra) zbog objava na društvenim mrežama.

U maju prošle godine Kasparov je uvršten u registar stranih agenata u Rusiji.

Pročitajte i:

* Kasparov: Putin je najveća opasnost

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bivši šapion u šahu Gari Kasparov na ruskoj listi „terorista i ekstremista“

Izvor: Danas, 06.Mar.2024

Rusija je, piše The Moscow Times, dodala bivšeg šampiona u šahu i kritičara Kremlja u egzilu Garija Kasparova na svoju državnu listu "terorista i ekstremista".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.